Over De Hypotheekshop Oud-Beijerland

Over De Hypotheekshop Oud-Beijerland

Jean Henry je bent gespecialiseerd in hypotheken en echtscheidingen, en de cijfers liegen er niet om. Ruim 30.000 huwelijken wordt beëindigd per jaar. Natuurlijk een echtscheiding is emotioneel gezien heel ingrijpend proces. Zeker wanneer de kinderen bij betrokken zijn Maar financieel heeft het ook heel veel impact en dat zie ik eerlijk gezegd ook wel terug op kantoor. Want de meest gestelde vragen hier zijn van is het mogelijk om de woning te behouden, en de andere vraag van welke inkomen kan ik rondkomen?

Nou wie kan de woning behouden en hoe wordt dat dan eigenlijk bepaalt? Allereerst moet mensen dat natuurlijk zelf willen besluiten, maar dat zie je vaak genoeg en dat kan zijn omdat er een emotionele band is. Maar ook omdat bijvoorbeeld kinderen daar op zijn gegroeid en alle vriendjes en vriendinnetjes in de buurt wonen en om rust in het proces te houden dat het wenselijk is om de woning te behouden. Hangt het dan af van de inkomen? Ja, inkomen is en blijft natuurlijk een heel belangrijk iets. Inkomen wat je uit loondienst hebt of uit het ondernemerschap, maar ook het inkomen wat eventueel speelt als alimentatie inkomsten. En wat als een van de twee elkaar willen uit kopen? Dat zie je in veel situaties Vandaag de dag zien we ook dat de woningen meer waard zijn geworden, gelukkig maar, maar dan ontstaat er ook vrij snel overwaarde.

Als je gaat scheiden en een van de twee wil de woning behouden en de ander vertrekt? Ja dan is het wel zo dat die woningwaarde of de overwaarde van de woning verdeeld wordt. En eigenlijk komen we er altijd wel zo een beetje op uit dat de vertrekkende partner de overwaarde meekrijgt Verandert er dan daarna iets aan de hypotheek voor degenen die erin blijft? Het is zo dat in het verleden er vooral hypotheken werden afgesloten waarbij werd gespaard voor het aflossen of niet werd afgelost. En sinds enige jaren is een verplichting tot aflossing. Is het zo dat iemand de woning overneemt? Dan is een deel van de hypotheek gebaseerd op de oude rechten en dan zal ook een deel in de nieuwe rechten vallen en zal er een aflos verplichting spelen. Wat als je niet wettelijke in huwelijk bent getreden, maar wel geregistreerd partnerschap hebt? Ja nou geregistreerd partnerschap is in deze zin toch wel gelijk gesteld aan het huwelijk, maar voor welke groep en wel andere regels gelden dat zijn voor de samenwonenden.

En daar moet echt individueel een afspraak worden gemaakt Wat zou je ze willen adviseren? Het belangrijkste is probeer vooral gezamenlijk tot afspraken te komen. Wellicht zelf, of wellicht onder leiding van een deskundige. Dat voorkomt advocaatkosten, dat voorkomt veel stress. En daarnaast zou ik mensen willen adviseren treedt in een vroegtijdig stadium in contact met een adviseur. Die je kan vertellen wat de mogelijkheden en onmogelijkheden zijn.

En dan voorkom je dat je achteraf afspraken in het convenant hebt staan die niet uitvoerbaar zijn.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *