Nieuws rijnmond donderdag

Nieuws rijnmond donderdag

Vrijheid gevierd in hele regio

In het hele land viert men vandaag Bevrijdingsdag. In Rotterdam is het Bevrijdingsfestival aan de Parklaan. Om 3 uur ontstak burgemeester Aboutaleb daar de bevrijdingsvlam.

Hardlopers verspreidden de vlam vannacht vanuit Wageningen door het hele land. Daarvandaan omdat daar in 1945 de Duitse capitulatie plaatsvond in Hotel de Weereld. En nu steken we met deze vlam de
grote vlam symbolisch op!

Een estafetteteam van de Roparunploeg van het Ikaziaziekenhuis bracht de toorts met de vlam naar Rotterdam. Vannacht om 00.30 begonnen ze in Wageningen en vanmorgen iets na elven kwamen de lopers aan in Rotterdam Zuid. Het heet officieel de vuurestafette maar het begon voor ons als een oefentocht voor de Europarun. Met Pinksteren lopen we de Europarun en we hebben een aantal nieuwelingen in het team. Dus is het noodzakelijk dat je een keer met zijn allen ’s nachts loopt om aan elkaar te wennen.

Het heet officieel de vuurestafette maar het begon voor ons als een oefentocht voor de Europarun. Met Pinksteren lopen we de Europarun en we hebben een aantal nieuwelingen in het team. Dus is het noodzakelijk dat je een keer met zijn allen ’s nachts loopt om aan elkaar te wennen.

Fantastisch, echt een superervaring! En nu afgelost? Ja wij lossen net af en hebben nu 6km rust en dan gaan we weer. We zouden vannacht rond een uur of 4 stoppen maar dat lasten we af vanwege de kou. We gingen door en er zijn geen problemen.

De masseur hoefde alleen kaart te lezen. We zijn bijna in Barendrecht en dan is het nog maar een klein stukje, zo’n 10km. Yes we zijn er! In de auto zei ik de Europarun doe je met teams en nu zijn we als 1 team van Wageningen naar Rotterdam gegaan, dat is super! Emotioneel is het!

De bevrijdingsloop heeft een hele andere betekenis. Deze loop en dit vuur brengt extra onder de aandacht dat je hier al 65 jaar kunt zeggen wat je wilt en het met anderen oneens mag zijn zonder dat je daarvoor wordt opgepakt. Nu brandt de vlam in Rotterdam aan de Parklaan, waar het bevrijdingsfestival nu bezig is. Daar is ook verslaggever Sanne Teijn. Is het al gezellig druk daar? Ja, het is gezellig druk. Ik sprak net de organisatie en er zijn tot nu toe zo’n 12.000 mensen geweest. Ze verwachten op 30.000 mensen uit te komen.

Het is ook prachtig weer, velen zijn vrij op 5 mei, dus dat het festival druk bezocht is, is begrijpelijk. Eerst terug naar eerder vandaag want er wordt niet alleen in Rotterdam gefeest maar in de hele regio. Zo ging ik nar Portugaal en Vlaardingen.

Wat is dit voor een voertuig? Dit is een Jeep uit 1942. Hij is ouder dan de verslaggevers denk ik. Dat denk ik wel ja. Hoe voelt het om hierin rond te rijden? Met het mooie weer is het een leuke hobby. Is het een mooie wagen? Het is een auto die niet verrot te krijgen is. Doet zo’n dag als vandaag veel met u? Heel veel ja. Ik rijd bijna altijd met zonnebril op. Dat doe ik omdat ik heel emotioneel ben.

Bedankt fijne dag verder! Bedankt, ik vond het heel erg leuk! In Vlaardingen zijn activiteiten voor Bevrijdingsdag, maar zo komen hier 15 parachutisten naar beneden van Skydive Rotterdam. Ze gaan in de vrije val met een vogelpak een stukje vliegen boven de plas, dat is spectaculair. De landing is ook spectaculair. Ze landen met 15 hard op het water. Al met al kunnen de mensen hier echt wat zien straks. Is dit ultieme vrijheid? Dit is helemaal fantastisch.

Ik kom uit Maassluis dus het is dichtbij huis. Ik heb een speciaal pak aan met vleugels, maakte een vrije val voor veel mensen. Dat voelde goed? Niets beters inderdaad. Dus Sanne je maakte het nodige aan feestjes al mee vandaag. Nu ben je terug in Rotterdam. Wat gebeurt daar nu en hoe lang
blijft het onrustig? Het draait hier vooral om de muziek. Het wachten is op de grote namen. Op Destine, Perquisite en de topper van de avond: Waylon. Hij zal het festival afsluiten.

Het feestje duurt tot 23 uur vanavond, bijzonder want vorig jaar duurde het maar tot 19.30 vanwege de strenge veiligheidsmaatregelen. Dit jaar zijn ze een stukje meer ontspannen en kan er wat meer.

Wat de mensen er tot nu toe van vinden checkt Maikel Coomans. Je merkt het aan de bezoekers er is een gemoedelijkere sfeer. Mensen vinden het fijn dat ze niet meer gefouilleerd worden. Toen vond ik het niet zo vrij dat fouilleren. Nu kan ik lekker doorlopen, er werd alleen in mijn tas gekeken. Vorig jaar moest je al je zakken leegmaken, dat hoefde nu ook niet? Ik moest niets laten zien.

Het voelt nu wel als een bevrijdingsfestival? Wat dat betreft wel ja. Dat mensen vorig jaar hun drank en boterhammen niet mee mochten nemen, was geen deel van het veiligheidsbeleid. Dat was een miscommunicatie tussen onze veiligheidsmensen en de organisatoren. Daar kwam een einde aan; je kunt nu wel je spullen meenemen. Vanavond is er wel wat fouillering, die afspraak maakten we. Zoals deze stelletjes er lekker
bijzitten en deze oude mannetjes er staan, zal het op het hoofdpodium
vanavond heel anders gaan. Sanne, nog een fijne avond daar en de
groeten aan Waylon! Volgende week zijn 250 miljoen
Chinezen iedere dag gericht op Rotterdam.

In Ahoy is er het WK tafeltennis, daar 1 van de grootste sporten. In Ahoy wordt hard gewerkt om dit voornamelijk Azatische feestje zo goed mogelijk te organiseren. Dit geluid horen we volgende week in Ahoy we zien deze beelden. De voorbereidingen voor het mega-evenement zijn in volle gang. Alles moet er perfect uitzien want Rotterdam wordt voor even de belangrijkste stad van de wereld voor Aziaten. Per dag zullen er meer dan 250 miljoen Chinezen kijken naar het WK. De Japanse crew komt met 60 man binnenvliegen om het zelf in beeld te brengen.

Er zijn ook veel journalisten aanwezig; zo’n 350 tot 400. Er is wereldwijde aandacht voor het evenement. Waar Rotterdam dan zowel in sportief als economisch opzicht de vruchten van moet plukken. Het heeft mondiale uistraling met Shanghai als zusterstad van Rotterdam met de haven de Aziatische bedrijven, heeft het enorme exposure voor de bedrijven in Rotterdam. Op het gebied van sport stimuleert het sporten voor kinderen met het WK judo en WK turnen dat het WK tafeltennissen voorging. Daar draagt de beste tafeltennisster die Nederland ooit had haar steentje aan bij.

Bertine Vriesekoop geeft morgen een clinic vlakbij centraal station. Iedereen kan dan tafeltennissen en zien wat een leuke sport het is. We doen een tour met kleine tafels door de stad waarbij iedereen kennis maakt met het tafeltennissen. We hopen ze daarmee Ahoy in te trekken. Als ze dat doen kunnen ze 4 spelers uit deze regio aan het werk zien. Barry Wijers van het Rotterdamse FVT en van het Schiedamse Scyedam Britt Eerland, Michel de Boer en Koen Hageraats. Voor Hageraats is het dan te hopen
dat hij is hersteld van zijn hoogtevreesaanval, die hij bij de perspresentatie op de Euromast kreeg. Koen blijf eens zitten!

In een grote illegale hennepkwekerij in Oud-Beijerland vond de politie een dode man gevonden.

Ze kreeg gisteravond een anonieme tip over het stoffelijk overschot. De agenten vonden het lichaam tussen 25.000 wietplanten in een kassencomplex. Daar is ook verslaggever Justus Cooiman. Is er al iets bekend over wat er gaande was en het slachtoffer? Dat is volstrekt onduidelijk, de politie laat niets los. We weten niet wat er gebeurde; een
misdrijf of een hartaanval. We weten het simpelweg niet.

De politie is bezig met het onderzoek en daar wachten we op. In de buurt vroeg ik wat mensen wisten en ik sprak met de buurman, die heeft een caravanstelling en merkte gisteravond ook niets. Wat hij wel kon vertellen is dat 1.5 jaar geleden in dezelfde kassen ook een wietplantage is opgerold en dat is het enige bekende. Ik ken ze goed, die man die de kast huurde was best een vriendelijke man maar dit kan niet. U merkte er nooit wat van? Hier in de omgeving in Hoekse Waard schijnt het vaker voor te komen wat weet u daarvan? Links en rechts maar ook niet heel veel nee. Dit zijn niet ideale plekken, wat afgelegen voor deze producten? Dat wel ja.

Vandaar die poging. Het valt op dat de politie terughoudend is met informatie. Gaan ze nog opening van zaken geven? Vannacht is er forensisch onderzoek verricht en vandaag zag ik vaker politieauto’s af en aan rijden. Verder laten ze niets los en het is dus onduidelijk. Het blijft een vreemde zaak op een afgelegen plek aan de rand van Oud Beijerland tussen 25.000 wietplanten een dode man gevonden. Zou het iets in de criminele wereld kunnen zijn? We weten het niet.

Nieuw in Nederland: een catwalk voor poezen en kater

Het dierenasiel van Sliedrecht gebruikte de beperkte buitenruimte achter het asiel. Door de aanleg van een katvriendelijke wenteltrap langs de achtergevel om alle katten een frisse neus te gunnen. Het zijn allen schoonheden. De poezen in het dierenasiel van Sliedrecht. Ze presenteren zich graag op hun mooist. Maar wie gaat er het eerst over deze trapconstructie achter het pand aan de Molendijk? Jammer meiden, het wordt de ouwe kater Juuls. Elke kat is wel een beetje ijdel. Dus heet de nieuwe trap naar het buitenverblijf: Catwalk.

U ziet hier kater Juuls met een mooi bruin bontjasje, en hij loopt voor u de catwalk af. Hij is nog heel vitaal voor zijn 15 jaar. Dat ziet er veelbelovend uit en de interesse onder de andere asielkatten is gewekt. Lekker hapje erbij en daar gaat de volgende over de catwalk. Het idee ontstond onder de vrijwilligers onder elkaar. De buiten ren was er al maar stond op de verkeerde plek. We brainstormden over hoe we er gebruik van konden maken. Een klusjesman spookte met het idee en kwam toen met dit ontwerp. Op zaterdag 14 mei opent de catwalk officieel, maar heeft u daarvoor al belangstelling voor een van deze schoonheden, alle katten kijken uit naar een nieuw baasje. En wie is de mooiste? Dat vechten ze onder elkaar wel uit. Bumper sport Op de redactie staat Sinclair Bischop; goed nieuws vanuit de Kuip. Want de nieuwe technisch directeur Martin van Geel deed goede zaken.

Guyon Fernandez speelt de komende 3 jaar bij Feyenoord en verdediger Stefan de Vrij verlengde zijn contract 2 jaar. Het was tijd voor de transfervrije Fernandez om de overstap te maken van Excelsior naar Feyenoord. Hij wordt medisch gekeurd en tekent dan voor 3 jaar. Stefan de Vrij verlengde zijn contract tot de zomer van 2014. De verdediger had een verbintenis tot 2012. De Vrij is de eerste speler die zijn contract openbreekt. Want de Rotterdammers willen ook Wijnaldum, Fer en Vlaar langer aan zich binden. Naast De Vrij tekende ook Miquel Nelom voor 2 jaar bij. Gisteren werd bekend dat FC Dordrecht 3 punten minder krijgt. Hoe reageerde men daar vandaag op? Ja, FC Dordrecht werkte vandaag de laatste training af in de aanloop naar de wedstrijd morgen tegen RBC. Van echte voorbereiding was nauwelijks sprake. Ik hou me vast aan de rechtspraak. Als ik het verhaal van Dordrecht hoor snap ik dat de club haar gelijk wil halen. Ze waren een paar dagen te laat in een bepaalde kwestie, en om dan zo zwaar in te zetten en spelers te duperen, is onterecht.

De clubleiding informeerde vanochtend de spelers over de puntenaftrek, maar zij waren al op de hoogte van het slechte nieuws. Schokkend, gister op internet zag ik Dordt 3 punten mindering. Dan denk je van hoe komt dat? Dat legde men uit en daarom gaan we in beroep en hopen we dat alles goedkomt. Zo langzamerhand wordt het een competitie die buiten de lijnen bepaald wordt in plaats van er binnen. Dat zou ik jammer vinden. De punten moeten binnen de lijnen verdeeld worden en niet er buiten. Voorzitter Ad Heijsman was een 0.5 jaar geleden blij toen hij de plannen voor een nieuw stadion bekend maakte.

Nu is hij en de rest van de leiding in mineur want hoewel het sportief gezien goed gaat met Dordt wordt de club gestraft. Iedereen leest de kranten en weet wat er speelt. Waar hebben we het over? 28 April en 28 Maart had iedereen zijn salaris. Vraag bij iedere club of ze dezelfde dag salaris krijgen. Onze voorzitter is principieel met deze dingen. Ik vind het Jiskefet in het klein. Is de KNVB hard en niet vatbaar voor jullie argumenten van we leverden te laat in, maar het is op orde, hier zijn onze spullen? Misschien moet je 14 miljoen schuld hebben en dan houd je iedereen aan het lijntje en dan ga je deze dingen doen.

Dit zijn twee sancties in 1 fonds. Ze voldeden niet aan 2 gemaakte afspraken. In April voldeden ze niet aan een sanctie en daar tekende de club beroep tegen aan. Die beroepzaak is behandeld en daar deed men gisteren uitspraak in. Wij doen er morgen alles aan. We spelen morgen 2 wedstrijden: de club speelt er 1, en de spelersgroep en staff speelt er 1, en we willen beiden winnen. Dit was Rijnmond Nieuws. Straks, na het langere weer: Rotterdam Centraal.

Bij de bouw van het OV knooppunt zijn enorm veel mensen betrokken. Aziz Yilmaz werkt vanaf het begin aan de bouw van de nieuwe Openbaar Vervoer Terminal. Dat later dit uur in Rotterdam Centraal. Meer nieuws op Rijnmond.nl. Nog een prettige dag verder.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *